Zalm met pestosaus en rucola

    Zalm met pestosaus en rucola

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is mijn recept voor zalm met pestosaus en rucola. Serveer dit gerecht met verse tagliatelle en een tomatensalade (of met broccoli).

    sannekookt Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote teen knoflook
    • 4 takjes peterselie
    • 1/2 zakje verse basilicum
    • 1/2 eetlepel kappertjes
    • 2 ansjovisfilets in olie
    • 3 eetlepels olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 zalmfilets (elk 200 gr)
    • 1 bakje rucola (30 gr)
    • 1 pak tagliatelle

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij de knoflook, peterselie, basilicum en ansjovis klein. Voeg de kappertjes toe en maal het met de eerder genoemde ingrediënten tot een grove puree (je kunt dit ook in een keukenmachine doen). Voeg ook 2 eetlepels olie toe. Breng op smaak met peper.
    2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verhit de overgebleven olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de zalmfilets in ca. 6 minuten gaar (keer ze halverwege, dus doe 3 minuten per kant).
    4. Leg tagliatelle en rucola op de borden, daarop de zalm en smeer wat pestosaus over de zalm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren