Aardappelkoekjes met stukjes salami

    Aardappelkoekjes met stukjes salami

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Aardappelkoekjes gemaakt met kwark, tuinkruiden en stukjes salami. Een bijzonder bijgerecht met aardappel om tijdens de maaltijd te serveren.

    sannekookt Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote aardappelen, in de schil
    • 100 gr salami, in fijne dobbelsteentjes gesneden
    • 250 gr kwark
    • 125 gr bloem
    • 1-2 eieren
    • 2 eetlepels verse tuinkruiden (bijv basilicum, peterselie en bieslook), fijngehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • paar druppels tabasco, naar smaak
    • worcestersaus, naar smaak
    • olie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Verwijder daarna voorzichtig de schil en rasp ze fijn.
    2. Meng de geraspte aardappel, stukjes salami, kwark, bloem, losgeklopte eieren en fijngesneden kruiden, worcestersaus en tabasco door elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Vorm balletjes ter grootte van ongeveer een pingpongbal en druk ze iets plat. Verhit olie in een koekenpan en bak ze hierin aan beide kanten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren