Grapefruitsalade

    Grapefruitsalade

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Grapefruitsalade, een fris bijgerecht voor 4 personen. De grapefruitsalade wordt geserveerd met paprika, dun gesneden selderieknol en een romige dressing.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grapefruits
    • 1/3 selderieknol
    • citroensap
    • 1 groene paprika
    • 1 rode paprika
    • handje noten (optioneel)
    • Voor de dressing
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels slagroom
    • 2 theelepels honing
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwijder de schil van de grapefruits en ook het witte vel van de partjes. Snijd de grapefruit in plakjes.
    2. Schil de selderieknol en was deze. Snij de knol vervolgens in flinterdunne reepjes en bedruppel de selderie met citroensap zodat deze niet verkleurd.
    3. De reepjes blancheren en weer opnieuw bedruppelen met citroensap.
    4. De paprika's wassen en in kleine stukjes snijden. Mengen met de selderie en in het midden van de serveerschaal leggen. De partjes grapefruit hieromheen leggen.
    5. Maak een dressing van de mayonaise, slagroom, honing en kruiden. Giet de dressing over de selderie. Garneer eventueel met een handje noten naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren