Volkorenbolletjes

    Volkorenbolletjes

    29keer bewaard
    40min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is op een avond spontaan geboren tot ik witte broodjes wilde maken, maar niet genoeg bloem meer had. Gelukkig was er nog wel volkorenmeel, en het resultaat was erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 100 ml olijfolie
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel zout
    • 450 ml kokend water
    • 1 1/2 eetlepel bakkersgist
    • 5 eetlepels warm water (45°C)
    • 2 eieren
    • 225 gr volkorenmeel
    • 500 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een kommetje olijfolie, suiker en zout vermengen. Kokend water toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost. Lauw laten worden.
    2. In een kopje het gist in warm water oplossen en in ong. 10 minuten romig laten worden.
    3. Als het suikerwater is afgekoeld het gistmengsel, eieren, volkorenmeel en de helft van de bloem erdoor roeren. Resterende meel er beetje bij beetje doorroeren en elke keer goed mengen. Als het deeg samenhangt op een licht bebloemd oppervlak uitrollen en in ong. 8 minuten glad en elastisch kneden.
    4. Het deeg in 24 gelijke porties verdelen en tot bolletjes vormen. Verdeel de bolletjes over licht ingevette bakplaten. Afdekken met een vochtige doek en in ong. 40 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen. Intussen de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    5. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren