Pompoensoep met kerrie

    Pompoensoep met kerrie

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Makkelijke pompoensoep gemaakt met kippenbouillon, verse pompoen, nootmuskaat, melk en room.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 gr boter
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 2 uien, gesnipperd
    • 500 gr pompoen, geschild en in blokjes gesneden
    • 30 gr bloem
    • beetje nootmuskaat
    • 750 ml warme kippenbouillon
    • 250 ml gekookte melk
    • beetje zout
    • 125 ml verse room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de boter en het kerriepoeder. Bak de gesnipperde ui in de kerrieboter tot deze zacht is. Voeg de blokjes pompoen erbij en laat dit 10 minuten in een gesloten pan fruiten.
    2. Stamp het mengsel fijn of gebruik hiervoor een staafmixer. Voeg de bloem en nootmuskaat toe en meng dit goed door de soep. Voeg de kippenbouillon en de gekookte melk toe en breng dit onder goed roeren aan de kook.
    3. Laat de soep ongeveer een half uurtje zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en roer de room er vlak voor het serveren doorheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren