Broccolitaart

    Broccolitaart

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Broccolitaart, waarbij ik graag patat serveer. Smullen maar!

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 6 plakken bladerdeeg
    • 500 gr broccoli, in kleine roosjes
    • 500 gr kipfilet
    • 1 blikje kippenragout
    • 1 groot bakje (200 gr) crème fraîche
    • 1 - 2 eetlepels kerriepoeder
    • zout en peper
    • 1 teentje knoflook, optioneel
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Vet een ovenschaal of springvorm in met boter en bedek de bodem en rand met bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Blancheer de in kleine stukjes gesneden broccoli tot deze beetgaar zijn. Kook ze zeker niet te lang! Laat de broccoli goed uitlekken.
    3. Snij de kipfilet in stukjes en kruid met zout, peper en eventueel knoflook. Bak de stukjes kipfilet bruin in een beetje olie of boter.
    4. Doe de kipfilet in de springvorm of ovenschaal en leg hierop de broccoli.
    5. Meng de crème fraîche met de kippenragout en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over de kip en broccoli. Strooi hierover een laagje geraspte kaas.
    6. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren