Gehaktschotel

    Gehaktschotel

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Op smaak gebracht met een zakje jachtsaus.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr gehakt
    • 1 ui
    • 6 grote aardappelen
    • zout, peper, melk, boter en nootmuskaat (voor de puree)
    • 3 grote appels, in schijven
    • 1 zakje jachtsaus van Knorr
    • paneermeel
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil en kook de aardappelen en maak er puree van. Voeg eventueel wat zout, peper, nootmuskaat, boter en melk toe om de puree op smaak te brengen.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 240°C en vet een ovenschaal in met boter.
    3. Fruit het uitje aan en bak het gehakt rul. Voeg het zakje jachtsaus toe volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Schep de helft van de puree in de ovenschaal, schep hier het gehaktmengsel op, leg de appelschijven er in een laag bovenop en dek af met de overgebleven puree.
    5. Bestrooi de bovenkant van de ovenschaal met paneermeel en een paar kleine klontjes boter. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven voor een goudbruin korstje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren