Groentetaart met bladerdeeg

    Groentetaart met bladerdeeg

    8keer bewaard
    50min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Vegetarische groentetaart met een korst van bladerdeeg. De vulling bevat bloemkool, broccoli, tomaat, ei en kaas.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 plakken bladerdeeg, ontdooid
    • 1 eetlepel bloem, om mee te bestuiven
    • 350 gr bloemkool, in roosjes
    • 300 gr broccoli, in roosjes
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 150 ml slagroom
    • 125 gr geraspte belegen kaas (of kaas naar keuze)
    • 2 tomaten, in stukjes gesneden en zaadjes verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif een werkvlak met bloem en rol de deegplakjes uit tot één groot plak. Bekleed de ovenschaal ermee.
    2. Kook de groenten 5 minuten voor. Voeg wat zout toe aan het water. Laat uitlekken en verdeel de groenten samen met de stukjes tomaat over de bodem van de ovenschaal.
    3. Klop de eieren los en roer de slagroom en de kaas erdoor samen met de peper en zout. Schenk dit over de groenten. Bak de groentetaart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DaisyWinnelinckx
    1

    Heel lekkere taart, de verhouding kloppen helemaal! - 25 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren