Hartige taart

    Hartige taart

    2keer bewaard
    1uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken hartige taart met bladerdeeg, prei, hamblokjes, ontbijtspek, kaas, room en eieren.

    grootmoeder Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • ongeveer 5 vellen bladerdeeg, ontdooid
    • 1 prei, in stukken van 1-2 cm
    • 200 gr hamblokjes
    • 150 gr ontbijtspek
    • 200 gr geraspte kaas, naar keuze
    • 3 eieren
    • 500 ml room
    • peper, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in met boter en bedek met de plakjes ontdooide bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
    2. De prei even 2 minuten in de magnetron stoppen of in een beetje olie in een koekenpan 3 minuten voorbakken.
    3. Bak de ontbijtspek 2,5 minuut tussen keukenpapier in de magnetron of bak het (zonder het papier) in een koekenpan knapperig. Snij in stukjes.
    4. Meng de hamblokjes en prei en voeg toe aan de bakvorm. Stukjes ontbijtspek en de geraspte kaas erover strooien.
    5. Maak een mengsel van de eieren, peper, nootmuskaat en room. Giet in de vorm. Bak de hartige taart in 40 - 50 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren