Poolse appelmoes

    Poolse appelmoes

    1keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het is vrij gemakkelijk om zelf appelmoes te maken. Maak bijvoorbeeld deze Poolse versie met kaneel en suiker. Een zoetere versie dan de appelmoes die wij gewend zijn, maar ook lekker om te eten en zeer geschikt om in gebak te verwerken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 potten van 300 ml

    • 2 kilo appels
    • 1 theelepels kaneel
    • 400 gr kristalsuiker
    • 125 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:2uur 

    1. Meng alle ingrediënten in een pan op laag vuur. Zachtjes gedurende 60 tot 90 minuten laten koken, onder regelmatig roeren, totdat de appels tot moes zijn gekookt.
    2. Ondertussen de potten steriliseren door langzaam water aan de kook te brengen in een grote (inmaak)pan. Als het begint te koken, de potten en losse deksels volledig onder dompelen in het water. Laat alles in het water totdat de appelmoes klaar is, maar zorg dat de potten minimaal 10 minuten koken. Je kunt alles in het water laten koken tot jij klaar bent om ze te vullen met de appelmoes.
    3. Om te voorkomen dat de potten breken, leg een schone vochtige theedoek op je werkvlak. Zet de potten die uit het kokende water komen rechtop op deze doek.
    4. Schep onmiddellijk de hete appelmoes in de hete gesteriliseerde potten en laat daarbij een rand van 5 mm over. Verwijder de deksels uit het kokende water en sluit alle gevulde potten.
    5. Plaats één of twee dubbelgevouwen theedoeken op de bodem van een grote soeppan of inmaakpan. Zet de hete potten in de pan met de deksels naar boven gericht en giet heet water uit de ketel erbij tot de potten voor driekwart onder water staan. Dek de pan af met de deksel en laat 10 minuten koken. Verwijder de potten en laat afkoelen.
    6. Bewaar de appelmoes bij kamertemperatuur op een donkere, droge plaats. Eenmaal geopend is een pot ongeveer 1 week houdbaar mits deze in de koelkast wordt bewaard.

    Poolse appemoescake

    Dit recept voor appelmoes wordt gebruikt in dit recept voor Poolse appelmoescake !

    Video

    Poolse appelmoes
    Poolse appelmoes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren