Zelfgemaakte tortilla's

    Zelfgemaakte tortilla's

    75keer bewaard
    42min


    271 personen hebben dit gemaakt

    Warme, zelfgemaakte tortilla's met een Mexicaanse of Zuid-Amerikaanse vulling; uw gasten zullen versteld staan. De tortilla's zijn absoluut verrukkelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel boter of reuzel
    • 100 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:42min 

    1. In een grote mengkom bloem, zout en bakpoeder vermengen. Boter erdoor wrijven tot het mengsel op grof griesmeel lijkt.
    2. Water toevoegen en mixen tot het deeg samengepakt kan worden. Zo nodig meer water toevoegen (1 theelepel per keer) tot het deeg pakt. Afdekken met een vochtige doek en 15 minuten laten staan.
    3. Het deeg in 12 gelijke porties verdelen en tot bolletjes vormen. Op een licht bebloemd oppervlak elk bolletje uitrollen en -rekken tot een cirkel van 35 cm diameter.
    4. In een niet-ingevette koekenpan op een matig hoog vuur bakken tot de tortilla bruine vlekjes krijgt. Onder een schone, droge doek bewaren terwijl u de andere tortilla's bereid en vervolgens serveren met saus en garnering naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    JasmijnAtaç
    1

    Makkelijk en lekker, gaan we zeker vaker maken, bedankt Teresa! - 08 feb 2014

    JasperBoelens
    0

    Ik ga ze vanavond proberen, alleen vegetarisch met reuzel klopt niet helemaal volgens mij - 02 dec 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren