Heerlijke vanillewafels

    Heerlijke vanillewafels

    2keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Echte vanillewafels die lekker veel smaak hebben. Deze laten me heel erg denken aan de vanillewafels die je in de winter in de stad krijgt... als je langs loopt alleen al! Hmmm. Genoeg voor 6 wafels, als je meer wilt kan je het makkelijk verdubbelen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 wafels

    • 225 gr bloem
    • 92 gr (kristal)suiker
    • 3 pakjes vanillesuiker
    • 3 eieren
    • 125 gr boter
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:50min 

    1. Laat de boter smelten.
    2. Meng de suikers erdoorheen en laat het een beetje afkoelen voordat de eieren erin gaan (anders krijg je roerei).
    3. Meng dan 1 geheel ei, en 2 eidooiers erdoorheen.
    4. Klop de 2 overige eiwitten tot sneeuw (stijf kloppen) met een snufje zout.
    5. Meng dan de bloem door het eidooier-suiker-boter mengsel.
    6. Spatel daarna voorzichtig (zodat niet te veel lucht eruit gaat) de opgeklopte eiwitten erdoorheen.
    7. Uiteindelijk laat je het beslag rusten in de koelkast voor ong. 30 min.
    8. Nu bakken maar!

    Tip

    de reden dat er een snufje zout bij de eiwitten wordt gedaan, is dat het kloppen veel makkelijker gaat, maar ook dat het lekkerder gaat smaken. Serveer deze wafels eens voor de verandering met warme kersen en slagroom of poedersuiker! Geeft het direct weer een andere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren