Boerenomelet met bacon

    Boerenomelet met bacon

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met dit recept maak je vier boerenomeletten met bacon, aardappel en augurk. Een lunch voor het hele gezin!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 150 gr bakbacon, in reepjes gesneden
    • 8 augurken
    • 6 eieren
    • zout en peper
    • 20 gr boter
    • 450 gr diepvries aardappelplakjes
    • bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Pel en snipper de ui, snij de bacon in reepjes en snij 4 van de augurken in blokjes. Klop de eieren los met zout en peper.
    2. Laat boter in de pan smelten. Fruit de stukjes ui, doe er bacon en aardappel bij en laat meebakken. Strooi de augurkenblokjes erover. Kruid met zout en peper. Verdeel deze ingrediënten in vieren, want je maakt 4 verschillende boerenomeletten. Zet dus 3/4 van het mengsel opzij.
    3. Giet 1/4 van het ei over 1/4 van de ingrediënten en laat stollen op laag vuur. Keer de omelet op een bord, keer met behulp van een tweede bord en laat de omelet met de gebakken kant boven weer in de pan glijden. Laat nog 2 minuten bakken.
    4. Klap de omelet dubbel, leg op een bord en houd warm tot de andere 3 klaar zijn. Strooi voor het serveren geknipte bieslook over de omelet en garneer elke omelet met een augurk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren