Stuffing van wilde rijst met appel, krenten en bacon

    Stuffing van wilde rijst met appel, krenten en bacon

    13keer bewaard
    1uur30min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Probeer deze heerlijke variant eens als bijgerecht of vulling van gebraden kip, kalkoen of varkensvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 750 ml water, apart te verwerken
    • 350 ml kippenbouillon
    • 175 gr wilde rijst
    • 150 gr rookspek
    • 500 gr ui, fijngesneden
    • 375 gr selderie, fijngesneden
    • 1 eetlepel water
    • 200 gr langkorrelige witte rijst
    • 250 gr krenten
    • 100 gr gedroogde kersen
    • 75 gr gedroogde cranberry's
    • 50 gr gedroogde abrikozen
    • 100 gr ongeschilde appels, in stukjes
    • 1/2 bosje bladselderij, fijngesneden
    • 6 eetlepels gedroogde gemengde kruiden (oregano, tijm, basilicum)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur 1/2 van het water met de kippenbouillon aan de kook brengen. Wilde rijst toevoegen, de pan sluiten, het vuur laag zetten en 45 minuten laten sudderen.
    2. In een grote, diepe koekenpan op een matig hoog vuur het rookspek gelijkmatig bruin bakken. Het spekvet bewaren, rookspek laten uitlekken, indien nodig, in stukjes snijden en apart zetten.
    3. In de koekenpan met spekvet ui en selderie met 1 eetlepel water sauteren tot de groenten heel zacht zijn (ong. 20 minuten).
    4. Resterende water, witte rijst, krenten, kersen, cranberry's, abrikozen en appel aan de wilde rijst toevoegen. Nogmaals 20 minuten koken tot de wilde en witte rijst gaar zijn.
    5. In een grote kom bacon en uienmengsel door het rijstmengsel scheppen. Op smaak brengen met bladselderij en gedroogde gemengde kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren