Oudhollandse poffertjes

    Oudhollandse poffertjes

    8keer bewaard
    10min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk en superlekker recept voor poffertjes! In dit recept zit geen gist, het hoeft dus niet een uur te rijzen. Er zit zelfrijzend bakmeel in. Wel zo makkelijk. Lekker met een klontje boter en poedersuiker, of stroop.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 45 poffertjes

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • 250 ml melk (kamertemperatuur)
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels keukenstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng het meel met het zout en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop goed door met een garde. Voeg vervolgens de eieren en stroop toe en meng goed door. Schep het beslag in een spuitzak of spuitfles.
    2. Verhit een poffertjespan op het vuur en vet de kuiltjes in met gesmolten boter of wat olie. Laat heet worden en vul dan elk kuiltje voor de helft met beslag. Laat bruin worden en keer om met een vork.
    3. Serveer de poffertjes warm met een klontje boter en poedersuiker, of bijvoorbeeld met stroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    2

    goed recept! al twee keer gemaakt, heerlijk!! - 08 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren