Beef Wellington (met rosbief)

    Beef Wellington (met rosbief)

    1keer bewaard
    1uur


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek recept voor Beef Wellington. Ik heb alleen rosbief in plaats van ossenhaas gebruikt. Dat is goedkoper en makkelijker te bereiden. Leuk voor het kerstdiner, of een ander bijzonder etentje.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 750 gr rosbief (1 groot stuk)
    • zout en peper, naar smaak
    • 30 gr boter
    • 200 gr champignons, fijngesneden
    • 1/2 bakje bieslook, fijngesneden
    • 1/2 bakje platte peterselie, fijngesneden
    • 160 gr rauwe ham
    • 270 gr bladerdeeg (uit de koeling)
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Bestrooi het stuk rosbief met zout en peper. Smelt de helft van de boter in een braadpan en braad hierin de rosbief aan alle kanten bruin aan. Haal uit de pan en leg op een schaal om af te koelen.
    3. Bak in de rest van de boter (in dezelfde pan) de champignons tot het vocht allemaal weg is. Voeg dan de bieslook en peterselie toe, wat zout en peper naar smaak en roer goed door. Laat afkoelen.
    4. Leg een stuk plastic huishoudfolie (30x40 cm) op een werkoppervlak. Verdeel hierover de plakken rauwe ham (breed genoeg zodat je straks de hele rosbief ermee kan bekleden). Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham. Leg de rosbief in het midden en rol (met behulp van de folie) de ham en vulling om de rosbief heen. Verwijder het folie.
    5. Rol het bladerdeeg uit en leg het op de bakplaat. Leg hier voorzichtig de rosbief op en vouw het bladerdeeg eromheen. Zorg dat de naad onder ligt. Bestrijk het bladerdeeg met losgelopt ei.
    6. Schuif de bakplaat met rosbief in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Een vleesthermometer in het midden van het vlees gestoken moet 50 graden aangeven.
    7. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren