Varkensfilet met kruidenkorst

    Varkensfilet met kruidenkorst

    2keer bewaard
    22min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een bijzondere variant op de gebakken varkenslap, namelijk met een korst van verse kruiden, mosterd en broodkruim, in de oven gebakken. Heerlijk voor een speciaal etentje, maar ook voor doordeweek, want het is niet moeilijk om te maken!

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 dikke varkensfiletlapjes
    • zout en peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 takje tijm
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 takje peterselie
    • 25 gr panko broodkruim of paneermeel
    • 2 eetlepels Dijon mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de varkensfiletlapjes kort rondom aan, ongeveer 2-3 minuten aan elke kant. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
    3. Haal de blaadjes van het takje tijm en de rozemarijn en hak deze samen met de peterselie heel fijn. Meng de kruiden met het broodkruim en de mosterd.
    4. Leg de varkensfiletlapjes in een ingevet ovenschaaltje en verdeel de kruidenvulling op de bovenkant van het vlees. Druk wat aan.
    5. Zet het vlees ongeveer 6-8 minuten in de voorverwarmde oven, zodat het gaar is, maar nog lichtroze van binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren