Libanese gehaktballetjes in tomatensaus

    Heerlijke kruidige gehaktballetjes, op smaak gebracht met onder andere komijn, piment, peterselie en munt. Lekker om te serveren met rijst of couscous. Serveer er eventueel nog sperzieboontjes bij.

    Chantal

    Overijssel, Nederland
    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gram rundergehakt
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel pimentpoeder
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 takje peterselie, fijngehakt
    • 1 takje munt, blaadjes fijngehakt
    • 25 gr paneermeel
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 blik gezeefde tomaten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng het gehakt met kaneel, komijn, piment, de helft van de knoflook, alle peterselie, munt, paneermeel en een klein beetje peper en zout. Meng goed door en rol er balletjes van (ongeveer 2,5 cm doorsnee).
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en braad hierin de gehaktballetjes rondom aan, ongeveer 6 minuten. Voeg dan de resterende knoflook en de tomatensaus toe. Roer door en laat ongeveer 8 minuten sudderen, tot de balletjes gaar zijn. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
    3. Kook ondertussen couscous of rijst en serveer hierbij de saus met gehaktballetjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties