Teriyaki kip met paksoi en kokosrijst

    Teriyaki kip met paksoi en kokosrijst

    17keer bewaard
    40min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en makkelijk te bereiden aziatisch gerecht. De kip wordt gebakken met de paksoi in een heerlijke zelfgemaakte teriyaki saus en geserveerd met rijst gekookt in kokosmelk. Smullen!

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 ml kokosmelk (light)
    • 125 ml water
    • snufje zout
    • 150 gr rijst
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geraspt
    • 1 klein stukje (1 cm) gember, geschild en geraspt
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 kipfilets, in reepjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kleine paksoi, gesneden
    • handvol cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng in een pan de kokosmelk, water en snufje zout aan de kook. Voeg de rijst toe en laat dit ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Haal van het vuur, met de deksel op de pan om verder te stomen totdat de rest van het gerecht klaar is.
    2. Meng de knoflook, gember, honing en sojasaus in een kommetje en laat even staan.
    3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en braad hierin de kipfiletreepjes rondom aan. Bestrooi ondertussen met zout en peper. Haal de kip uit de pan.
    4. Bak de paksoi in dezelfde pan en bestrooi met zout en peper. Roerbak 3-4 minuten. Voeg dan de kip en het sojamengsel toe en laat dit geheel nog even een paar minuten sudderen, tot de saus iets ingedikt is en de kip gaar.
    5. Schep de kokosrijst op twee borden en verdeel hier het kip/paksoi mengsel over. Bestrooi met cashewnoten. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    4

    Ontzettend lekker recept! ook erg eenvoudig om te maken. De zelfgemaakte saus met verse gember en knoflook maakt écht het gerecht. - 30 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren