Geroosterde zoete aardappel en pastinaak

    Geroosterde zoete aardappel en pastinaak

    2keer bewaard
    1uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind dit bijgerecht van geroosterde groenten gruwelijk lekker. Pastinaak, zoete aardappel en cherrytomaten worden overgoten met een frisse vinaigrette met kappertjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr pastinaak, geschild
    • 4 middelgrote rode uien
    • 150 ml olijfolie
    • Provençaalse kruiden, naar smaak
    • 1 bol knoflook, horizontaal doormidden gesneden (met schil)
    • 1 gedroogd rood pepertje, gehakt
    • 30 cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 600 gr zoete aardappelen, met schil
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 potje kleine kappertjes
    • 1/2 eetlepel ahornsiroop
    • 1/2 theelepel dijonmosterd
    • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Snij de pastinaken in langwerpige stukken van ongeveer 5 cm lang en 1,5 cm breed. Snij de ui in grove stukken.
    3. Meng 125 ml olijfolie, het fijngehakte gedroogde pepertje, Provençaalse kruiden, knoflook, 1 theelepel zout en gemalen zwarte peper naar smaak. Verdeel dit mengsel in een ovenschotel of braadslee over de pastinaak en rode ui. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Snij ondertussen de zoete aardappelen in grove stukken (ongeveer 12 stukken per zoete aardappel) en hussel ze tussen de andere groenten in de ovenschotel. Rooster de groenten 45 minuten.
    5. Halveer ondertussen de cherrytomaten en rooster ze nog 10 minuten mee.
    6. Maak terwijl de groenten in de oven staan de vinaigrette door het citroensap, kappertjes, mosterd, ahornsiroop, 2 eetlepels olie en 1/2 theelepel zout te mengen. Giet de vinaigrette voor het serveren over de groenten en schep goed om. Voeg eventueel nog zout, peper en geroosterde sesamzaadjes toe ter garnering.

    Serveertip

    Heerlijk met een "simpele" salade erbij van rucola, romaine-sla, zwarte olijven, beetje balsamico, olijfolie, peper en zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren