In de pan gebakken zalm

    In de pan gebakken zalm

    10keer bewaard
    21min


    172 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te bereiden zalmfilet uit de koekenpan. Zeer smakelijk en gezond en erg lekker geserveerd op een bedje van sla.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 moot zalm
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 theelepel fijngehakte verse tijmblaadjes
    • 1/2 theelepel citroensap (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 14min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:21min 

    1. Laat de zalm eerst op kamertemperatuur komen. Op deze manier zal de zalm gelijkmatig garen.
    2. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de zalmfilet toe met de huid naar beneden. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse tijm en eventueel het citroensap. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet (een dunne moot zalm bak je zo'n 5 minuten, dikke zalm 10 minuten). Bak eerst met de huid naar beneden, bruin daarna de zijkanten en bak tenslotte slechts twee minuten de bovenkant. De zalm is klaar als de filet gelijkmatig roze is van binnen en makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
    3. Haal de filet uit de pan en laat een paar minuten rusten op een warm bord voor je het serveert.

    Zalm bakken

    Het bakken van een zalmfilet heeft een beetje oefening nodig, anders kan het taai en droog worden. Mijn advies is om de zalm bijna helemaal gaar te koken en hem dan een paar minuten te laten rusten. De zalm is klaar als de zalm overal gelijkmatig roze is, nog sappig is in het midden en makkelijk met een vork uit elkaar valt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Heel lekker En simpel - 01 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren