Kalfsreepjes met trappistensaus

    Kalfsreepjes met trappistensaus

    2keer bewaard
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere en gezonde stoofpot met kalfsvlees. Gebruik arachideolie ter vervanging van boter, zo worden de kalfsreepjes lekker krokant van buiten en zacht vanbinnen. Het beste te combineren met aardappelen. Dit recept is enkel voor het vlees en de saus. Dus let op !! De aardappelen en groentjes staan niet in dit recept, maar moeten uiteraard ook bereid worden.

    ChefKevin Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kalfslapjes
    • bakje verse champignons
    • 3 a 4 sjalotjes
    • 1 teentje knoflook
    • bloem
    • arachideolie
    • peper, zout, peterselie
    • blond trappistenbier
    • 150 ml runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Snij de kalfslapjes in reepjes van 1 cm dik en doe het vlees vervolgens in een hoge kom.
    2. Kruid eerst het vlees met peper en zout (zwarte peper geeft een scherpe smaak en witte een zachtere smaak, je kan ze ook alle twee gebruiken) en zet het vlees goed door elkaar.
    3. Bestrooi het gekruide kalfsvlees met bloem en druk dit met schone handen goed aan op het vlees.
    4. Maak een pan warm met arachideolie. Bak vervolgens de reepjes in de hete arachideolie tot ze lichtbruin zijn gekleurd (ondertussen kan je de champignons, sjalotjes en knoflook kuisen (schoonmaken) en versnijden. Zorg wel dat de knoflook fijn gesneden is).
    5. Als de kalfsreepjes mooi lichtbruin zijn, haal je ze eruit. Leg ze in een warme ovenschotel en dek ze af.
    6. Verminder de hitte en voeg nog een beetje arachideolie toe in de pan. Voeg de sjalotten en de champignons toe, kruid ze met zout en peper en roerbak ze.
    7. Voeg de knoflook en de peterselie toe en roerbak nog een minuut.
    8. Blus alles met een goede scheut van het trappistenbier en kort daarna met de bouillon, laat het geheel sudderen tot alles ingedikt is.
    9. Klaar!! Meteen serveren op een warm bord met de aardappelen en groentjes.

    Tip

    Voor dit gerecht heb ik gekozen voor gebakken krieltjes en prinsessenboontjes. Enjoy!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren