Loempia's

    Loempia's

    35keer bewaard
    1uur


    68 personen hebben dit gemaakt

    Deze loempia's kunnen gefrituurd of gestoomd worden. In beide gevallen zijn ze heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 middelgrote Chinese kool, versnipperd
    • 1 pakje (300 gr) taugé
    • 3 stengels selderie, fijngesneden
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 400 gr garnalen, gepeld, schoongemaakt en grof gehakt
    • 500 gr mager rundergehakt
    • 3 eetlepels oestersaus
    • 5 eetlepels sojasaus
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • (1 theelepel vetsin)
    • 1 pak loempiavellen
    • 250 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote wok op een hoog vuur kool, taugé, selderie en lente-ui roerbakken tot de groenten geslonken zijn (eventueel een beetje water toevoegen). Garnalen erdoor roeren en roerbakken tot deze gaar zijn.
    2. In een grote koekenpan het gehakt bruin bakken. Vet afgieten en het vlees door het groenten-garnalenmengsel roeren. Op een hoge vlam verder wokken. Oestersaus, sojasaus, knoflook en, eventueel, de vetsin toevoegen. Als het geheel goed gemengd is de pan van het vuur halen.
    3. Een eetlepel vlees-garnalenmengsel (afhankelijk van de grootte van de loempiavellen eventueel meer) in het midden van elk vel leggen. De randen dichtvouwen zodat een vleespakketje ontstaat. Dip uw vinger in een beetje water en knijp de randen licht op elkaar.
    4. Frituur de loempia's goudbruin in plantaardige olie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    heidirijken
    3

    Hoeveelheden gewijzigd. en van de tauge de kontjes afhalen - 21 jan 2011

    heidirijken
    3

    Hoeveelheden gewijzigd. omdat er groenten inzit, meteen even bakken, dan invriezen. Dan knappen ze niet door het vocht in de groente, en je kan ze daarna in de oven opwarmen. - 21 jan 2011

    van
    1

    Bij tauge moet je altijd de kontjes afhalen. - 10 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren