Vegetarische hete bliksem

    Vegetarische hete bliksem

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hete bliksem, een oud-Hollands recept. Volgens mij heet het zo omdat de appels zo heet worden dat als je niet oppast je zo je mond verbrandt! Dit recept is vegetarisch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr appels, in kleine stukjes
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel kruidnagel
    • 150 gr aardappelpuree
    • 3 eetlepels gedroogde uitjes
    • 1/2 theelepel bloem
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 100 gr cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng de fijngesneden appels aan de kook in 500 ml water en voeg de nootmuskaat, zwarte peper, kaneel en kruidnagel toe. Laat het 10 minuten koken.
    2. Voeg al roerend de aardappelpuree toe. Haal de pan van het vuur en houd warm.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uitjes en de bloem. Voeg scheutje voor scheutje 150 ml water toe tot er een dunne saus ontstaat. Schep de saus over de bliksem en strooi de noten erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren