Mexicaanse soep met maïs

    Mexicaanse soep met maïs

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke Mexicaanse maïssoep, die je zo pittig kunt maken als je zelf lekker vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel sambal, of naar smaak
    • 1/2 groene paprika, in stukjes
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 2 tomaten
    • 500 ml groentebouillon
    • 300 ml volle melk
    • 200 gr maïs
    • zout en peper, naar smaak
    • verse peterselie of koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Fruit de ui aan in olie en voeg een schepje sambal toe. Bak vervolgens de paprika's mee.
    2. Schenk de melk en de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur op de laagste stand. Voeg de stukjes tomaat en maïs toe aan de soep en laat de soep 30 minuten zachtjes opstaan, zonder deksel. Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie of koriander vlak voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren