Pompoensoep met kokos

    Pompoensoep met kokos

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pompoensoep gemaakt van verse pompoen, wortel, tomaat, kokosmelk en kerrie. Een heerlijke vegetarische soep.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 biologische hokkaido pompoen, klein snijden met schil
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 gedroogd rood chilipepertje, in stukjes
    • 1 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden (optioneel)
    • 1 verse wortel, in stukjes
    • 4 tomaten, in blokjes
    • kerrie, naar smaak
    • 1,5 liter kruidenbouillon (bijv van een blokje)
    • 1 blikje kokosmelk
    • aantal takjes verse tijm
    • verse koriander, naar smaak
    • alfalfa, naar smaak
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Fruit de knoflook, wortel, gember en het rode pepertje in olijfolie. Voeg de stukjes pompoen toe en fruit mee. Voeg kerriepoeder naar smaak toe. Laat dit 20 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
    2. Voeg als de pompoen gaar is de bouillon en stukjes tomaat erbij. Laat 10 minuten zachtjes koken en pureer daarna de soep met een staafmixer.
    3. Zet de soep heel zacht en roer de kokosmelk erdoor. Breng op smaak met zout, peper, tijm, koriander en alfalfa.

    Variatietip:

    Serveer de soep met appelstukjes of banaan in blokjes gesneden. Klinkt misschien gek, maar het is lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren