Wontons voor noedelsoep

  (16)
  2 uur 10 minuten

  Wonton noedelsoep is een traditioneel Kantonees gerecht dat als een stevig ontbijt of als lunch geserveerd wordt. Het recept is geschikt voor ong. 150 wontons die u makkelijk kunt invriezen. Bereid op basis van gekruid varkensvlees en garnalen; de originele wontons die met noedels en kippenbouillon gegeten worden. 'Dashi', of visschilvers geven een hele lekker smaak. De wonton vellen kunt u vers of bevroren in een Oosterse winkel kopen.


  16 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 30 

  • 450 gr mager varkensgehakt
  • 400 gr garnalen, gepeld, schoongemaakt en grof gehakt
  • 5 gedroogde zwarte of shiitake paddestoelen, geweekt in heet water en fijngesneden
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels dashi (gedroogde visschilfers), (eventueel)
  • 2 pakjes vierkante wontonvellen

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. Paddestoelen met weekvocht door een vergiet schenken. Paddestoelen droogdeppen met keukenrol en fijnsnijden. Weekvocht weggooien.
  2. Varkensgehakt, garnalen, paddestoelen, lente-ui, ei, sojasaus, zout en dashi (eventueel) in een grote kom goed vermengen.
  3. Een kom lauw water beschikbaar hebben om te dippen. Als u rechtshandig bent, het wontonvel in driehoekige positie op uw linker handpalm leggen. Een klein beetje vulling (ong. 1 flinke theelepel) in de onderste hoek van het wontonvel leggen. De hoek over de vulling tot halverwege de tegengestelde hoek vouwen. Let erop dat de vulling goed afgesloten is.
  4. Vinger in de kom water dippen en de linker hoek van het wontonvel bevochtigen. Linker en rechter hoek naar u toe vouwen (in tegengestelde richting van de bovenste hoek, zodat het geheel de vorm krijgt van een ouderwets verpleegsterskapje.
  5. Verdeel de wontons over bakplaten en bewaar de wontons onder een vochtige doek zodat ze niet uitdrogen. U kunt ze bewaren in diepvries zakken en invriezen om later te gebruiken.

  Zelfgemaakte dashi

  Leg vis in een voorverwarmde oven (180 C) tot de vis lichtgeblakerd en gerookt is. Schraap enige verbrandde stukken eraf en hak grof. Bewaar in een luchtdichte, afgesloten trommel.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (16)

  User's IP: 54.81.68.240