Salade met roquefort

    Salade met roquefort

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Salade met roquefort kaas voor 4 personen. Voeg verder toe: sperziebonen, pecannoten, veldsla en rucola.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr haricot verts (of sperziebonen)
    • 1 citroen
    • 5 eetlepels olijfolie (liefst met basilicumsmaak)
    • 50 gr kaaspoeder (ik gebruik Formaggio da Pasta van Grozette)
    • zout en peper, naar smaak
    • 80 gr pecannoten
    • 75 gr veldsla
    • 75 gr rucola
    • 200 gr roquefort, in dunne voorgesneden plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Haricot verts schoonmaken en halveren. In ca 4 minuten beetgaar koken. In zeef onder stromend water afspoelen en laten uitlekken.
    2. Citroen schoonboenen en 2 eetlepels schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom doen: citroenschil, sap, olie en kaaspoeder. Dit tot een dressing roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
    3. Pecannoten grof hakken. In een schaal doen: veldsla, rucola en haricot verts. Dit mengen met 2 eetlepels van de dressing en 2/3 van de pecannoten.
    4. Salade over 4 borden verdelen. Plakjes roquefort erop leggen en de rest van de dressing erover sprenkelen. Garneren met de rest van de pecannoten. Serveer eventueel met bruin stokbrood en boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren