Turkse ratatouille

    Turkse ratatouille

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hoofdgerecht van Turkse ratatouille met Syrisch brood. Je schept de ratatouille simpelweg op het brood en serveert er eventueel nog een lekkere groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr rundergehakt
    • 1 flinke scheut olijfolie, om in te bakken
    • 1 flinke ui, grof gehakt
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 flinke aubergine, in blokjes gesneden
    • 1 courgette, in blokjes gesneden
    • 1 kleine winterpeen, in plakjes gesneden
    • 1 rode paprika, in grove stukjes
    • 1 groene paprika, in grove stukjes
    • 1 blik gepelde tomaten, in stukjes gesneden (of 6 verse tomaten, in stukjes)
    • handje sperziebonen, doormidden gesneden (optioneel)
    • bouillon (optioneel)
    • Voor de kruiden
    • kruizemunt
    • basilicum
    • oregano
    • tijm
    • selderij
    • gemalen komijn
    • koriander
    • versgemalen zwarte peper
    • zeezout
    • 1 Syrisch brood
    • stukje feta (schaap, 40% vet)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snij alle groenten. Kruid het gehakt met zout en peper. Bak het gehakt en de ui in een koekenpan met een scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak mee.
    2. Voeg de rest van de groenten toe, behalve de tomaten. Bak 5 minuten tot de groenten zachter worden. Voeg de gepelde tomaten met hun vocht toe en breng het geheel op smaak met de kruiden. Zet het vuur zacht en laat het gerecht 20 tot 25 minuten zachtjes garen.
    3. Voeg, als het gerecht niet genoeg saus heeft, een scheutje bouillon toe. (Dit mag van een half bouillonblokje komen).
    4. Schep pas op het allerlaatst de blokjes feta door het gerecht. Serveer het gerecht samen met het Syrische brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren