Venkel ovenschotel met ham en roomkaas

    Venkel ovenschotel met ham en roomkaas

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Makkelijke ovenschotel met venkel, hamblokjes, roomkaas en walnoten. Serveer met bruine rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote of 2 kleine venkelknollen, in blokjes
    • 1 bouillonblokje
    • 2 dikke plakken ham, in blokjes van 1 cm gesneden
    • 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 ui, in halve smalle ringen
    • 2 grote tomaten, in stukjes (of 1 blik tomatenblokjes)
    • citroensap
    • peper en zout, naar smaak
    • verse peterselie
    • walnoten
    • 1 kuipje kruiden-roomkaas
    • verkruimelde beschuit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Kook de blokjes venkel ongeveer 5 minuten in een beetje water met het bouillonblokje. Giet af, maar bewaar wat van het vocht.
    3. Fruit de ui, voeg de knoflook en stukjes ham toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes bij de ui en ham. Breng op smaak met citroensap, zout, peper en peterselie.
    4. Roer de walnoten erdoor en giet wat van het bouillonnat bij de groenten. Schenk het mengsel in een ovenschaal. Mix de kruidenroomkaas met wat zout en peper en leg toefjes van het roomkaasmengsel erbovenop. Verkruimel als laatste een beschuitje over de bovenkant en zet een half uurtje in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren