Witlofschotel met puree

    Witlofschotel met puree

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Witlof ovenschotel met een puree van aardappel en kruidenkaas als korstje.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 struikjes witlof
    • 150 gr verse roomkaas met kruiden
    • 6 plakken achterham
    • 150 ml melk
    • 1/2 pakje aardappelpureepoeder
    • 4 takjes peterselie
    • 10 sprietjes bieslook
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Kook de witlof tot deze beetgaar is en halveer de stronkjes in de lengte.
    3. Besmeer de snijvlakken van de witlof met ca. de helft van de verse roomkaas en daarna de helften weer tegen elkaar plakken. De struikjes omwikkelen met een plakje ham en naast elkaar in de schaal leggen.
    4. De melk en 150 ml water aan de kook brengen en het aardappelpoeder erdoor roeren. Glad roeren. Rest van de verse roomkaas erdoorheen roeren. Peterselie en bieslook erboven fijnknippen en op smaak brengen met peper en zout.
    5. De kaaspuree over de witlofstruikjes uitstrijken en de bovenkant gladstrijken. In de oven goed door en door heet laten worden (ong. 20 minuten op 190°C).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren