Goddelijk perentoetje

    Goddelijk perentoetje

    2keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Terwijl je met je gasten van het hoofdgerecht geniet, staat dit succesnummer in de oven. Gemakkelijk voor te bereiden met gemakkelijke ingrediënten. Nadat je het uit de oven haalt zijn de Oh's en Ah's jouw beloning. Het recept heb ik van een collega gekregen en met kerst 2014 voor vrienden gemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gram echte boter
    • 150 gram bruine suiker
    • 100 ml marsala of witte wijn
    • 4 kaneelstokjes
    • 200 gram crème fraîche of zure room
    • 250 gram mascarpone
    • poedersuiker
    • peren! (een halve of hele per persoon)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schil de peren en halveer ze in de lengte, leg ze met de bolle kant in een ovenschaal.
    3. Smeer de peren in met boter met een kwastje en strooi er de bruine suiker overheen.
    4. Giet de witte wijn of marsala in de schaal en leg de kaneelstokjes tussen de peren (beetje verdelen, he).
    5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in een oven op 200°C.
    6. Na 30 minuten haal je de aluminiumfolie eraf, en laat ze nog eens 30 minuten staan. Als de wijn al is opgenomen, doe er dan nog een scheutje in.
    7. Meng de mascarpone met de crème fraîche en zoet met poedersuiker.
    8. Serveer de peren in een diep bord, giet de saus eromheen.
    9. Bestrooi de witte saus met wat kaneelpoeder, "uit de hoogte" , moet echt maar een contrasterend vleugje zijn. Wellicht nog een druppel balsamico-crème her en der op de rand van het bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren