Eénpansgerecht van gehaktballetjes in roomsaus

    Eénpansgerecht van gehaktballetjes in roomsaus

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gehaktballetjes in roomsaus met krielaardappeltjes, spekjes en stukjes wortel. Een heel gerecht uit één pan, makkelijker kan niet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr half om half gehakt (of rundergehakt)
    • zout en peper, naar smaak
    • scheutje maggie
    • 750 gr wortels, schoongemaakt en in stukjes (of wortelballetjes, is makkelijker)
    • 750 gr krielaardappeltjes
    • 3 eetlepels zilverui
    • 125 ml koksroom
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 eetlepel maizena
    • 30 gr boter
    • 50 gr spekblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kruid het gehakt met zout, peper en maggie (of maak het naar wens aan). Draai balletjes van het gehakt ter grootte van golfballen.
    2. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes lichtbruin. Schep de spekjes uit de pan, maar laat het bakvet erin zitten. Bak hierin de balletjes rondom bruin.
    3. Krielaardappeltjes, stukjes wortel en zilverui aan de pan toevoegen samen met 200 ml water. Laat 20 minuten zachtjes laten stoven.
    4. In een kommetje de room mengen met de mosterd en maizena en toevoegen aan het gerecht. Nog even omscheppen, goed warm laten worden en eventueel nog op smaak brengen met zout en peper. Serveer de spekjes als garnering over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren