Rijstschotel met stoofvlees en banaan

    Rijstschotel met stoofvlees en banaan

    3keer bewaard
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Rijstschotel met sucadelapjes en banaan. Een lekkere combi van het zoute van het stoofvlees en het zoete van de banaan.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr sucadelapjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 3 theelepels kerriepoeder
    • 60 gr boter
    • vleesbouillonblokje
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 400 gr sperziebonen, gehalveerd
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 3 takjes peterselie
    • 1 banaan, in plakjes
    • 2 eetlepels geroosterde pinda's, fijngestampt
    • rijst, voor 2 personen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder. Verhit de boter en bak de ui samen met de kerriepoeder in een paar minuten glazig. Voeg het vlees toe en bak in ongeveer 10 minuten rondom bruin. Voeg sojasaus, het bouillonblokje en 100 ml water toe. Zet de deksel op de pan en laat in 2 uur zachtjes gaar stoven.
    3. Voeg na 1 uur stoven de sperziebonen, tomaten en peterselie toe en voeg 15 minuten voor het serveren de plakjes banaan toe. Breng het gerecht eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Garneer met fijngestampte geroosterde pinda's. Serveer het gerecht met de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren