Snelle jachtschotel

    Snelle jachtschotel

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze jachtschotel is snel klaar, omdat het vlees in een snelkookpan wordt bereid. Daarna wordt het gerecht in een paar minuten onder de grill afgemaakt voor een mooi bruin korstje op de aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr runderpoulet
    • 3 eetlepels bloem
    • 80 gr boter
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 kruidnagels
    • 1 laurierblaadje
    • 1 eetlepel azijn
    • 200 ml runderbouillon van een blokje
    • 2 appels, in stukjes
    • 1,25 kilo kruimige aardappelen
    • nootmuskaat
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi met bloem. Smelt 60 gr boter in een snelkookpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de stukjes ui toe en bak mee.
    2. Schenk de bouillon in de snelkookpan bij het vlees en de uien en voeg kruidnagels, het laurierblaadje en de azijn toe. Sluit de pan en op druk, ring 2, brengen. Stoof het vlees in een half uurtje gaar. Haal de druk van de pan.
    3. Ondertussen zet je de aardappels op en kook je deze gaar. Giet af en zet opzij. Verwarm de grillstand van de oven voor.
    4. Voeg de stukjes appel toe aan de snelkookpan en laat 5 minuten meekoken.
    5. Maak puree van de aardappelen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel een beetje boter en melk toe om de puree zachter te maken.
    6. Haal de kruiden tussen het vlees vandaan en schep het vlees in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi met paneermeel en klontjes boter.
    7. Laat de jachtschotel in een paar minuten goudbruin kleuren onder de voorverwarmde grill.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren