Aardappelsalade met rookworst

    Aardappelsalade met rookworst

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een veelzijdige aardappelsalade met stukjes rookworst, rode biet, appel, ei en augurk, die wordt aangemaakt met een lekkere mayodressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rookworst
    • 400 gr vastkokende aardappelen, geschild
    • 2 gekookte bietjes
    • 2 Granny Smith appels, geschild en in stukjes
    • 125 ml zure room
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel mosterd
    • 1/2 eetlepel azijn
    • 2 grote augurken, in stukjes
    • 1 klein uitje, gesnipperd
    • een paar cocktailaugurkjes
    • 1 hardgekookt ei
    • zilveruitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Als de bieten nog niet gekookt zijn, kook deze dan eerst in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar. Laat afkoelen.
    2. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met ruim water. Laat afkoelen. Kook de rookworst gaar in een pan met ruim water en laat afkoelen. Snij de rookworst in stukjes. Kook het ei hard.
    3. Snij de aardappelen, appels en rode biet in blokjes. Snipper de ui en de grote augurk.
    4. Maak een dressing van de zure room, mayonaise, mosterd, azijn, zout en peper.
    5. Voeg alles bij elkaar, schep de dressing erdoor en garneer met plakjes hardgekookt ei, cocktailaugurkjes en zilveruitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren