Gevulde paprika met Griekse rijst

    Gevulde paprika met Griekse rijst

    14keer bewaard
    55min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke gevulde paprikaschotel met rijst, gehakt, courgette, wortel, prei en geitenkaas voor vier personen.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 paprika's
    • 2 rode uien gesneden in halve ringen
    • 1 prei in ringen gesneden
    • 1 wortel in kleine blokjes
    • 1 courgette in blokjes gesneden.
    • 100 gram Griekse rijst
    • 1 eetlepel Râs al hânout kruiden
    • 3 bouillonblokjes
    • zout en peper naar smaak
    • zachte geitenkaas
    • 500 gram rundergehakt.
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Warm de oven voor op 200°C.
    2. Breng water met de bouillonblokjes aan de kook en kook hierin de Griekse rijst in ongeveer 12 minuten beetgaar. Was intussen de paprika's schoon en snij het dakje eraf (wel bewaren) en verwijder de zaadlijsten en het zaad. Zet de paprika's in een schaal. Giet de rijst af en roer er een scheut olijfolie door.
    3. Fruit in een hapjespan de uien in wat olijfolie aan en fruit de knoflook even mee vlak voordat je het gehakt erbij doet. Bak het gehakt rul en kruid deze met de Râs al hânout kruiden en zout en peper naar smaak. Doe dan de groente erbij en laat dit alles even doorbakken.
    4. Schep door het gehakt/groentemengsel de rijst en vul hiermee de paprika's. Brokkel over de gevulde paprika's de geitenkaas en zet het dakje er weer op. Dit gaat nu 20 tot 30 min in de oven. Eet smakelijk.

    Tip

    Griekse rijst is een soort couscous en verkrijgbaar in de Turkse winkel of in sommige AHs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 03 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren