Inloggen Aanmelden

Cornish Splits

  • 1beoordeling
  • 31keer bewaard
  • 1uur40min

Een heerlijke specialiteit, zoete broodjes voor de high-tea, direct uit Cornwall. Opensnijden en warm serveren met boter, clotted cream of verse aardbeienjam.

Linda Jackman

Ingrediënten
Porties: 9 

  • 1 theelepel bakkersgist
  • 300 ml melk (45°C)
  • 1 eetlepel suiker
  • 375 gr witte bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 30 gr boter, gesmolten en afgekoeld

Bereidingswijze
Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. In een kopje gist in melk oplossen. Suiker toevoegen. Bloem en zout in een andere kom zeven en de afgekoelde, gesmolten boter toevoegen.
  2. Het gistmengsel aan het bloemmengsel toevoegen en op een bebloemd oppervlak leggen. Kneden tot het deeg glad en elastisch is. Het deeg in een met olie ingevette kom leggen, afdekken met een schone theedoek en op een warme, tochtvrije plek 45 minuten laten rijzen.
  3. Het deeg op een vers bebloemde plank leggen en tot 9 ballen vormen. De ballen deeg in een beboterde en met bloem bestrooide vierkanten ovenschaal van 23 cm leggen. Afgedekt nogmaals 15 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
  4. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de broodjes bruin en uitgezet zijn. Opensnijden en warm serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

danielledeh
0

- 27 apr 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties