Florentijnse pastasalade met kip

    Florentijnse pastasalade met kip

    2keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige salade met kip en orzo pasta zal velen plezieren! Serveer deze pastasalade als hoofdgerecht of bijgerecht. Mijn vrienden en familie zijn keer op keer onder de indruk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr orzo pasta
    • 550 gr verse babyspinazie
    • 420 gr gegrilde kip, in stukjes
    • 2 Roma tomaten, in stukjes
    • 70 gr pijnboompitten
    • 15 gr zongedroogde tomaten, in stukjes
    • 15 gr kappertjes, of naar smaak (optioneel)
    • Dressing
    • 235 ml balsamico-azijn
    • 80 ml olijfolie
    • 50 gr suiker
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 2 theelepels gedroogde basilicum
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook. Kook de orzo beetgaar in het kokende water onder af en toe roeren, ongeveer 10 tot 11 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
    2. Meng de orzo, spinazie, kip, tomaten, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en kappertjes in een grote kom.
    3. Klop de balsamico-azijn, olijfolie, suiker, peterselie, basilicum, knoflook, oregano, zout en peper door elkaar in een kom. Giet de dressing over de salade en meng goed. Strooi tenslotte de geraspte Parmezaanse kaas over de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren