Balinese kip met rijst

    Balinese kip met rijst

    10keer bewaard
    35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik samen met mijn vriend gekookt. We hadden nog nooit zoiets lekkers gehad.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gram kipfilet
    • 1 eetlepel zonnebloemolie of pindaolie
    • 2 eetlepels Bali boemboe
    • 1 rode peper
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 stengels bleekselderij
    • 100 ml kokosmelk
    • 3 eetlepels ketjap manis
    • ½ sinaasappel
    • 1 kopje basmatirijst (p.p)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng een pannetje water aan de koop en leg de kipfilet er ongeveer 15 min in totdat ze niet meer roze van binnen zijn. Haal ze dan uit het water en laat ze afkoelen. Trek dan met een vork stukjes van de kipfilet af. Zet vast water op voor de rijst.
    2. Hak de knoflook en chilipeper fijn en bak ze samen met een de olie in een (wok)pan. Voeg de boemboe toe en roer goed door. Knijp de sinaasappel er boven uit en voeg dan de kokosmelk en stukjes kip toe. Ontschil en snijd de bleekselderij en voeg deze toe. Laat het geheel nu ongeveer 10 minuutjes sudderen, maak de rijst ondertussen klaar. Schenk als laatste de ketjap manis erbij en serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    irispost
    van
    2

    - Gewaardeerd op - 09 feb 2015

    Tatiana
    van
    0

    Lekker pittig. Gemaakt met sesamolie. Zonder bleekselderij - 07 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren