Vietnamese noedelsalade met eendenborst en mango

    Vietnamese noedelsalade met eendenborst en mango

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Eendenborst, eerst gebakken en daarna in de oven verder knapperig gebraden, wordt geserveerd op een bedje van fruitige noedelsalade. Een heerlijke lichte zomermaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 5 eetlepels vissaus
    • 1 eetlepel rijstazijn
    • 2 limoenen, uitgeperst
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 rode chilipeper, fijngehakt
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 2 eetlepels water
    • 1 theelepel sesamolie
    • 200 gr rijstnoedels
    • 4 lente-uitjes
    • 1 rijpe mango, in blokjes van 1 cm
    • 1 fijngesneden rode paprika
    • 1 klein takje munt, alleen de blaadjes
    • 2 eendenborsten
    • 1 snufje zout
    • limoenpartjes, ter garnering
    • 1 klein takje verse koriander, alleen de blaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de vissaus, rijstazijn, limoensap, suiker, rode chilipeper, knoflook, water en sesamolie samen in een kommetje en zet apart.
    2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna af onder koud water en laat uitlekken.
    3. Meng de lente-uitjes, mango, rode paprika, en munt in een kom en zet apart.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Snij de huid van de eendenborsten 6 tot 8 keer in met een scherp mes en kruid aan beide kanten met zout (niet helemaal door de huid heen snijden).
    5. Verwarm een pan met antiaanbaklaag op matig vuur en leg de eendenborsten met het vel naar beneden erin. Bak 6 tot 8 minuten, of tot de huid goudbruin en krokant is. Giet daarna het overtollige vet af en draai de borst om. Bak deze kant ongeveer 30 seconden voordat je de pan van het vuur neemt.
    6. Leg de borst weer terug op de huid en zet ongeveer 6 minuten in de voorverwarmde oven voor een medium-rare gebakken eend. Haal de eend uit de oven en laat 5 minuten rusten.
    7. Houd twee eetlepels van de dressing apart ter garnering. Schep de rest van de dressing bij de eendenborsten en hun sappen. Meng goed. Laat dit 5 minuten staan vóór je de borsten uit de dressing verwijdert en op een snijplank legt om aan te snijden. Bewaar de dressing.
    8. Pak de kom met uitgelekte noedels en breng ze op smaak met een beetje olie en een snufje zout en peper. Voeg de dressing en mangosalade toe en meng goed. Verdeel gelijkmatig over de borden en leg plakken gesneden eendenborst bovenop de salade. Besprenkel met de resterende 2 eetlepels dressing en garneer met partjes limoen en verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren