Witlofsalade met sinaasappel en walnoot

    Witlofsalade met sinaasappel en walnoot

    2keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde salade met witlof, sinaasappel, walnoot en rode ui. Een unieke combinatie van kleur en smaak, en zowel prima als hoofdgerecht of als bijgerecht te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 12 walnoten
    • 400 gr witlof
    • 2 sinaasappels, geschild en in plakjes
    • 1 rode ui, dun gesneden
    • Voor de dressing
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 theelepel suiker
    • zout
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels sinaasappelsap
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwijder de bittere kern uit de witlof met een scherp mesje. Snij de bladeren in dunne repen.
    2. Schil de sinaasappels en snij de partjes eruit. Snij de ui in dunne ringen.
    3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
    4. Meng de azijn, suiker, zout, olijfolie en sinaasappelsap samen tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Voeg alle ingrediënten voor de salade bij elkaar en schep de dressing erdoor. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren