Witlofsalade met krab

    Witlofsalade met krab

    4keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere en snelle winterse salade met witlof. Voeg de mierikswortel naar smaak toe, vanwege de pittigheid. De salade is ook erg goed als fingerfood te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1/2 komkommer
    • 1/2 wortel
    • 2 stronken witlof
    • 300 gr krabvlees
    • Voor de dressing
    • 150 ml zure room
    • 1 eetlepel mierikswortelpasta, of minder naar smaak
    • citroensap
    • verse dille
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Komkommer en wortel schillen en fijn snijden. Witlof schoonmaken en de bladeren losmaken. Snij 1 witlof fijn, maar laat de bladeren van de andere witlof heel.
    2. Meng de stukjes witlof, wortel, komkommer en krab in een kom.
    3. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng royaal op smaak met zout en peper. Presenteer de witlofbladeren op een serveerschaal. Meng de ingrediënten voor de salade met de dressing en serveer dit op de bladeren. Serveer direct.

    Tip:

    Als ik deze salade voor gasten maak, serveer ik 1 eetlepel van de salade op 1 blad witlof. Zo worden het leuke, eenvoudige hapjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren