Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

    (1)

    Een geweldige salade die ik graag als voorgerecht serveer als ik gasten over de vloer krijg. De salade wordt geserveerd met een eenvoudige mosterddressing.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • een flinke hand walnoten
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels witte balsamico-azijn
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 1 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 150 gr blauwe kaas (Roquefort of Gorgonzola)
    • 3 stronken witlof

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de walnoten op een niet ingevette bakplaat en rooster ze ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en hak de walnoten daarna door midden of in vieren.
    2. Meng in een kleine kom een romige dressing van het zout, suiker, mosterd en de azijn. Roer er vervolgens de olijfolie door. Snijd de kaas in stukjes.
    3. Snijd twee stronken witlof in stukjes en van de derde stronk haal je de bladeren los.
    4. Doe de gesneden witlof en blokjes kaas in een kom en meng met de dressing.
    5. Leg een paar witlofbladeren op een serveerschaal en beleg met de gemengde salade. Bestrooi tenslotte met de geroosterde walnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren