Eiersalade met bleekselderij

    Eiersalade met bleekselderij

    1keer bewaard
    2uur20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een klassieke eiersalade voor op brood. Het is altijd fijn om van een broodje met eiersalade te genieten. Neem mee voor tijdens een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 4 eieren
    • 2 eetlepels magere yoghurt
    • 2 eetlepels light mayonaise
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 30 gr bleekselderij, in stukjes
    • 1 lente-ui, fijngesneden (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Leg de eieren in een pan gevuld met koud water. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Dek de pan af, neem van het vuur en laat 15 tot 20 minuten staan. Giet af en koel ze onder koud stromend water. Zet de eieren minstens 2 uur tot 7 dagen in de koelkast.
    2. Pel de eieren. Leg de geschilde, hardgekookte eieren in een kom en prak ze fijn met behulp van een vork of aardappelstamper.
    3. Roer de yoghurt, mayonaise, Dijon mosterd, zout en peper tot een glad sausje. Voeg de fijngehakte selderij en lente-ui toe (als je dit gebruikt) bij de eieren en roer alles door elkaar.
    4. Smeer het op je favoriete brood, in een pitabroodje of schep wat op je favoriete groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren