Geroosterde pompoen-paprikasoep

    Geroosterde pompoen-paprikasoep

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterde pompoen en rode paprika uit de oven, gecombineerd met slechts een paar andere ingrediënten en je tovert in een paar uur heel gemakkelijk de heerlijkste soep op tafel!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote flespompoen, geschild en in stukken
    • 3 rode paprika's in stukken
    • 1 bouillonketeltje (Knorr - 28 gr)
    • 1 liter water
    • olijfolie
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 teentje knoflook (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Leg de stukken pompoen en paprika (en knoflook indien je deze gebruikt) in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
    3. Doe de groenten in een grote soeppan (inclusief de olie) en bedek met water en voeg de bouillon toe. Laat 1 uur zachtjes koken.
    4. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg nog wat water toe als je het te dik vindt. Zet weer op het vuur en laat nog eens 1,5 uur zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren