Soep van geroosterde paprika en flespompoen

    Soep van geroosterde paprika en flespompoen

    2keer bewaard
    1uur55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pompoen-paprikasoep van geroosterde flespompoen en paprika. Serveer met knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 flespompoen, geschild, gesneden en zonder zaadjes
    • 3 rode paprika's, in stukken (zonder zaadjes)
    • 2 teentjes knoflook
    • olijfolie, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 klont boter
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 2 middelgrote wortels, geschild en fijngesneden
    • 1 liter groentebouillon
    • 1,5 eetlepel zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Leg de stukken pompoen, rode paprika en knoflooktenen in een ovenschaal of braadslee, besprenkel met een goeie scheut olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Meng goed door. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen zacht is.
    3. Smelt ondertussen de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, bleekselderij en wortel. Roerbak 8-10 minuten.
    4. Haal de braadslee uit de oven en doe de geroosterde groenten in de soeppan, samen met het sap en roer goed door. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
    5. Haal van het vuur en laat 10-15 minuten afkoelen alvorens je de soep pureert met een staafmixer of blender.
    6. Verwarm de soep nog even door vlak voor serveren. Serveer in verwarmde kommen met een schepje zure room in het midden van de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren