Bosbessenmuffins met kaneellaagje

    Bosbessenmuffins met kaneellaagje

    102keer bewaard
    40min


    9742 personen hebben dit gemaakt

    Deze muffins zijn extra groot en ontzettend lekker. Ik verdubbel het recept meestal en vul de muffinvormpjes helemaal met beslag zodat ze lekker groot worden. Voeg eventueel ook extra bosbessen toe als u dat lekker vindt!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • Voor de muffins
    • 200 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 75 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 1 ei
    • 75 ml melk
    • 150 gr verse bosbessen
    • Voor de bovenlaag
    • 100 gr suiker
    • 50 gr bloem
    • 50 gr boter, in stukjes
    • 1½ theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. Bloem, suiker, zout en bakpoeder vermengen. Olie, ei en melk erdoor roeren. Bosbessen erdoor scheppen. De muffinvormpjes helemaal met beslag vullen en bestrooien met het kruimelmengsel.
    3. Voor de kruimellaag: 100 gr suiker, 50 gr bloem, 50 gr boter en 1 1/2 theelepel kaneel met een vork vermengen. Strooi het mengsel voor het bakken over de muffins.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Video

    Bosbessenmuffins
    Bosbessenmuffins

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    2

    Dit recept is gewoon hemels👌, ik hEb suiker vervangen door honing ipv 150 gram suiker heb ik 120 gram honing gebruikt en ik heb ruim 3 theelepels bakpoeder gebruikt. Normaal gesproken worden de cakejes klef van binnen maar met dit recept niet super en hi is ook nkg heel lekker - 30 mei 2014

    van
    0

    Erg lekker, makkelijk te maken en de bosbessen geven het net dat beetje extra's! - 16 mrt 2015

    gabatjuh
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 08 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren