Geroosterde tomaten-paprikasoep

    (1)

    Een smakelijke en makkelijk te maken romige soep met geroosterde tomaten en geroosterde paprika. Als je geen bouquet garni hebt, kun je verse kruiden naar keuze toevoegen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8-10 rijpe tomaten, gehalveerd
    • 2 rode paprika, in vieren
    • olijfolie
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 900 ml groentebouillon
    • 1 bouquet garni (kruidenbuiltje)
    • slagroom of creme fraiche, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg de tomaten en rode paprika in een braadslee, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster in een voorverwarmde oven op 200 C tot de groenten zacht zijn en de tomaten makkelijk hun velletje loslaten.
    2. Verwijder de velletjes van de tomaat en doe dan de tomaat en paprika in een grote pan. Voeg de bouillon en bouquet garni toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
    3. Verwijder de bouquet garni en doe de soep in een blender en pureer tot een gladde soep. Voeg room toe naar smaak, roer door en laat nog een paar minuten doorwarmen.

    Bouquet garni

    Gebruik bijvoorbeeld dit recept om zelf je kruidenbuiltje te maken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties