Pastasalade met zalm en rucola

    Pastasalade met zalm en rucola

    2keer bewaard
    1uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Koude pastasalade met stukjes gerookte zalm, rucola sla, komkommer, tomaat en penne pasta. Perfect voor bij een barbecue of picknick.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr penne pasta
    • 200 gr gerookte zalmsnippers
    • 1/2 komkommer, in stukjes
    • 1/2 bakje cherrytomaten, gehalveerd
    • 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
    • 1 takje verse dille, fijngehakt
    • 75 gr rucola sla
    • 10 groene of zwarte olijven, in plakjes (optioneel)
    • Voor de dressing
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 3 eetlepels yoghurt
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snij ondertussen alle groenten in stukjes. Spoel de pasta, wanneer deze gaar is, af onder koud water. Besprenkel met een beetje olijfolie.
    2. Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt, honing, olijfolie, knoflook, zout en peper te mengen.
    3. Voeg alle ingrediënten en de dressing bij elkaar in een slakom. Zet de salade 1 uur afgedekt in de koelkast en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren